Micromecenatge per al Projecte Handwork (INS Antoni Cumella)

Aquest principi de curs l’És l’Ou vol parlar d’educació. A la comarca hi ha força experiències en marxa d’educació formal i informal que podríem qualificar d’Educació en Transició, i fins i tot el Casal del Mestre del Vallès Oriental té un seminari d’Educació en Transició.

Hi ha, però, una experiència particular a l’Institut Antoni Cumella que aquest mes necessita la vostra ajuda. Es tracta del Projecte Handwork, un model cooperatiu per a Aules Obertes.

En l’entorn de secundària una Aula Oberta és un recurs educatiu per a nois i noies que tenen el que a l’equip que els acompanyem ens agrada anomenar “altres capacitats”. Es tracta d’alumnes que, cadascun per la seva raó, no s’adapten a la dinàmica d’una aula convencional. A l’Institut Antoni Cumella hem transformat aquesta Aula Oberta en la Cooperativa Handwork, una cooperativa constituïda que és capaç de produir béns, fer activitats i donar servei al propi institut i a altres col·lectius. Això implica assemblees, una aula que s’ha convertit en seu social, etcètera. Opera dins de la cooperativa una moneda complementària, o sigui que les tasques no acadèmiques que els nois realitzen es remuneren en euros i, si no es pot, en kumes, la moneda del Cumella.

Tot aquest projecte ha estat seleccionat per la fundació Bofill i la fundació Goteo (amb tretze projectes més seleccionats entre més d’un centenar) per participar de Fem Educació, un projecte de matchfunding per difondre el model de Handwork a altres Aules Obertes de Catalunya.

A partir del 7 de setembre estarà activa una plataforma amb molta informació i sucoses recompenses perquè pugueu col·laborar, si ho desitgeu, en aquest projecte aportant-hi diners o bé difonent-lo. Moltes gràcies!

Oriol Guinart

Acompanyant dels alumnes de Handwork

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s