La Magrana Vallesana, a la trobada de la Red de ciudades por la agroecología

Tornem de València, de la primera trobada de la Red de ciudades por la agroecología, que s’ha celebrat dintre de les Jornades sobre governança en les polítiques alimentàries locals. Insistint, recalcant, reflexionant entorn de l’alimentació, que ens nodreix, ens cuida i ens cura, que és un dret fonamental de les persones.

El sistema agroalimentari, industrial i globalitzat, s’allunya bastant d’aquesta definició; amb forta dependència del petroli, provoca la pèrdua de biodiversitat silvestre i cultivada, de sòl fèrtil, i la progressiva desaparició dels pagesos i les pageses i, per postres, condueix a importants problemes globals associats a la dieta: d’una banda, obesitat; de l’altra, persones que passen gana, mentre aproximadament el 35% dels aliments van directament a les escombraries.

Davant d’aquesta situació, l’agroecologia sorgeix com una proposta de futur per a la construcció de sistemes alimentaris locals, basats en la proximitat, en les pràctiques respectuoses amb el medi ambient, en l’equitat social amb la millora de l’accés a aliments frescos, sostenibles i de qualitat, a recuperar el protagonisme del sector productor en el proveïment d’aliments i a equilibrar les relacions entre el món rural i el món urbà.

La Red de Ciudades por la Agroecología pretén involucrar les ciutats, sobretot les mitjanes i grans, que aglutinen bona part de la població i que, alhora, necessiten avançar cap a una major ruralització, posant més cura en el model alimentari que promouen.

Aquesta jornada inaugural ha comptat amb la presència de 18 delegacions de l’estat, que han portat al debat tant els representants polítics i tècnics dels ajuntaments com els propis productors, entitats de la societat civil i experts en agroecologia.

A la Magrana Vallesana, integrant de la delegació de Granollers, formar part d’aquestes trobades ens ajuda a intercanviar experiències i fer xarxa amb persones i projectes provinents de molts diferents àmbits i territoris: productores, comercialitzadores, impulsores d’iniciatives socials, educatives o de sensibilització, membres de projectes i xarxes internacionals.

Vaja, que com fa una bona alimentació ecològica i de proximitat, trobades com aquesta ens nodreixen per dintre i per fora.

Associació de consumidors i productors La Magrana Vallesana

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s