Fil a l’agulla per reduir el trànsit al cor del Montseny

250 vehicles cada hora els caps de setmana de tardor a Santa Fe semblen una exageració, sobretot si es té present que en aquest paratge del Parc Natural del Montseny tan freqüentat hi ha 3 aparcaments amb capacitat total per a 200 vehicles. Quan els aparcaments estan plens, es poden veure nombrosos cotxes aparcats als vorals i als camins, que generen riscos, incomoditats i certa degradació del terreny.

Ens agrada caminar pel Montseny, anar-hi a buscar bolets i altres productes propis de la tardor. Quan hi nevi, ens agradarà anar-hi a trepitjar neu en família, però no es pot massificar la muntanya, perquè ella mateixa i els seus habitants se’n ressentiran.

En aquest sentit, ens sembla interessant la iniciativa que ha pres la Diputació de Barcelona d’assajar un sistema de transport públic per als caps de setmana. Dos autobusos uneixen l’estació de Renfe de Sant Celoni, en hores d’arribada i sortida de trens procedents de Girona i Barcelona, amb un aparcament per a 500 vehicles que la Diputació ha habilitat a Campins, i aquest aparcament amb la Vall de Santa Fe. Els autobusos són gratuïts i tenen una freqüència de 30 minuts. El primer cap de setmana, la prova pilot no es va poder fer completa perquè les pluges intenses dels dies anteriors havien inhabilitat el nou aparcament, però el segon cap de setmana d’assaig, 400 persones van utilitzar el servei. El diumenge, amb 300 persones –120 des de l’estació de Sant Celoni i 180 des de l’aparcament de Campins–, va ser el dia de més utilització.

La Diputació de Barcelona avaluarà el resultat de la prova pilot amb la intenció d’implantar de manera indefinida transport públic els caps de setmana en aquest accés al Parc Natural del Montseny, el més utilitzat, i valorar la possibilitat d’establir-ne també als altres accessos.

Us imagineu poder anar, per exemple, des de Granollers fins a Sant Fe del Montseny en tren i bus en poc més d’una hora? Ja ho deia el Capità Enciam: “Els petits canvis són poderosos”.

Equip Éslou

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s