La Magrana Vallesana: 10 anys fent camí

A l’associació de consumidors i productors la Magrana Vallesana estem de celebració! Fa deu anys que vàrem començar aquesta aventura que ens ha portat a compartir i posar en pràctica una sèrie de valors com ara l’agroecologia, el consum responsable, l’economia social i solidària, l’ecofeminisme…

La Magrana s’ha fet gran i ara ja som més de 300 unitats familiars que en formem part, tot participant-hi segons les possibilitats de cadascú. Aquest creixement ens ha portat, sense renunciar als valors fundacionals, a haver d’aprofundir en l’organització interna de la botiga, com ara la informatització dels pagaments, l’agilitat en el servei o l’ampliació dels productes, i a ser cada vegada més exigents amb la varietat, qualitat, proximitat i amb el compromís del productor amb l’agroecologia. D’aquesta manera  podem oferir un ampli ventall de productes per abastir la cistella setmanal. El treball de la junta, incansable, les assemblees i el treball de les comissions són els altres pilars de la Magrana. La comissió de compres –exigent en la selecció dels productes–, la comissió econòmica –que vetlla per la bona salut de l’entitat–, o l’hort-museu –que col·labora en el manteniment de llavors locals–, com també els actes culturals i tallers, són alguns dels exemples de les moltes iniciatives que els socis han proposat.

 Aquesta realitat, però, no s’ha construït sola ni d’un dia per l’altre. És el fruit de la col·laboració de molta gent que hi ha aportat temps, esforç, idees… Un camí que es va iniciar quan un grup de persones van decidir emprendre una gran aventura que, partint d’uns principis molt clars, s’ha anat construint dia a dia. De la mateixa manera que un vaixell trencagels, que es va obrint pas amb l’ajut de tothom, s’ha anat construint la Magrana. Arribar als 90 socis per poder tenir un mínim funcionament continuat, el compromís i participació dels productors, les aportacions  econòmiques comunitàries que van fer possible la cambra frigorífica, la nevera, els dispensadors a granel, l’aprenentatge dels temes legals i fiscals, econòmics, han estat, entre d’altres, fites que hem hagut d’anar assolint. Són aprenentatges que després hem trasmès a altres grups que han volgut inciar un camí semblant al nostre.

Els productors han estat un altre dels pilars de la Magrana. Amb ells i el seu compromís  amb la terra, sovint heroic durant aquests anys, hem pogut tirar endavant.

A la Magrana mai hem volgut caminar sols. Col·laborem i participem activament amb altres entitats, associacions, moviments, etc., com ara la revista Soberanía Alimentaria, Granollers en Transició, la XES (Xarxa d’Economia Social), de la qual som socis, la Taula d’Emergència Climàtica, la Fira d’Economia Social i Solidària, i també promovem activament els grups de consum de la comarca, entitats que aposten i treballen, com nosaltres, per una transformació ecosocial. També en les últimes eleccions municipals vàrem presentar un ampli estudi: Propostes agroecològiques per un Granollers sostenible.

La Magrana Vallesana volem celebrar aquests 10 anys de camí recorregut! Celebrar que és una realitat comunitària i que amb les aportacions de totes continua el seu camí, un camí que és compartit, un camí  cap a un món més just i solidari, de respecte per la terra i compromés amb la vida del planeta.

La Magrana Vallesana

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s