«La Teva Merda». Un any de vida

«La Teva Merda» va néixer d’una recollida de deixalles organitzada per les joves de Marata, en veure l’estat dels camins i boscos d’arreu del poble. En un parell d’hores vam omplir  tres furgonetes amb material de construcció, lavabos, roba, deixalles, ferros, plàstics… de tot. Vam penjar-ho a les xarxes per visibilitzar-ho i ara tenim 3.000 seguidors!

La filosofia que tenim al darrere és la de casa de tota la vida: porta una bossa a  la mà i recull el que trobis, deixa les coses com t’agradaria trobar-les i tingues  dos dits de front. Amb això vull dir que no és que tinguem un discurs modern, sinó al contrari: pur respecte cap a l’entorn i els altres.

Si bé és cert que no creiem que sigui feina nostra, sinó que, primer, ja no hi hauria d’haver merda, i, segon, haurien de ser els Ajuntaments els encarregats de cuidar-se’n, sabem que són utopies que no tenim a tocar.

És per això que intentem ser actius a les xarxes. Visibilitzar és molt important per aconseguir polítiques públiques que canviïn aquest problema: per fer que passi de ser un tema privat, de queixes de les veïnes, a un problema públic, que és on intentem fer feina nosaltres, a un problema polític, que formi part de l’agenda, es necessita força.

Primer érem cinc, però de seguida gent interessada s’hi va anant sumant. Sortíem amb el que teníem i amb el que les veïnes ens van donar per protegir- nos i recollir. És molt important protegir-se. Cal ser-ne conscients, sobretot, quan venen famílies amb canalla. Intentàvem sortir dos o tres diumenges al mes i entre unes deu-quinze persones. Fèiem un dia Marata, un Corró, un Milpins, un la Riera, la Garriga… segons la necessitat. Ara, això ha canviat. Qui pot, surt en grups reduïts pel seu municipi i nosaltres pengem les fotos. Així, hi ha gent recollint a la Garriga, les Franqueses, Granollers, Barcelona… A qualsevol lloc es pot recollir.

Ens sorprèn molt la força de les xarxes socials, i més pensant que el nostre poble té 180 habitants! Per això, crec que vam organitzar-nos: sabem que o ens ho fem nosaltres o res.

Hi ha molta gent que ve a gaudir de l’espai que tenim i això ens agrada. El que no ens agrada és recollir la seva merda perquè no pensen que els boscos i camins siguin part d’algú. Això no va  de propietat, sinó de respecte. Hi ha qui esmorza o es moca i llença el paper a terra. Sense pensar, sistemàticament. I aquí hi ha el problema: no s’hi pensa. A part, també hi ha qui. en lloc de fer un viatge a la deixalleria, fa un viatge al bosc. Per això el nostre nom: la Teva Merda, perquè nostra, no ho és.

Col·lectiu «La Teva Merda»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s