És l’ou, una pàgina on deixar empremta del camí recorregut

Estàs llegint el butlletí de l’És l’ou. Potser és la primera vegada o potser ja fa més de dos anys que cada lluna plena reps aquest correu.

L’És l’ou és una plataforma de difusió de totes les iniciatives que treballen per una transició ecosocial. Vol ser un espai de reflexió i divulgació sobre alternatives que permetin explorar noves realitats. Un espai de trobada de totes les persones que creuen i aposten per nous models econòmics, socials, polítics i ambientals. Un full en blanc que va recollint experiències, un espai on deixar empremta del camí que s’està recorrent al Vallès Oriental. Fins ara era un blog, una agenda d’activitats i un butlletí. Ara creix, amb xarxes socials (@eslou_vo) i més xarxa real amb entitats i persones. Però serà allò que entre totes fem que sigui. Amb aquest objectiu el mes passat, el 28 de gener, va tenir lloc la 1a trobada És l’ou, una trobada virtual que va aplegar diferents entitats, col·lectius i iniciatives comarcals que treballen per la defensa del territori, l’agroecologia, la mobilitat sostenible, l’economia social i solidària, la sobirania cultural i la transformació social. Amb aquestes iniciatives, que són cada cop més, vam poder compartir i definir cap a on volem que vagi l’És l’ou i què volem que sigui. Un altaveu, sí, però també un punt de trobada de totes aquestes iniciatives que caminen en una mateixa direcció.

Si ets aquí és perquè t’interessa la transició ecosocial. Perquè creus que cal fer canvis que consolidin un model de societat alternatiu que doni resposta a la crisi multifactorial que vivim. En un món físic que té límits, no és possible un creixement infinit. És urgent posar en marxa una transició ecològica i socialment justa i tenim la capacitat de fer-ho, i des de l’És l’ou seguirem recorrent aquest camí, treballant-hi i insistint-hi. Quan a la 1a trobada es va demanar a les iniciatives què volien que fos l’És l’ou, algú va dir “una plataforma de pedagogia il·lusionada per una altra cosa que és possible”. Esperem poder ser durant aquesta nova etapa que encetem (o, simplement, continuem) allò que vulguin les iniciatives que donen sentit a l’És l’ou.

Equip És l’ou

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s