Neix la plataforma SOS Vallès

Una trentena d’entitats i col·lectius que lluiten al Vallès Occidental i al Vallès Oriental per la preservació del medi ambient i la defensa del territori han creat la plataforma SOS Vallès. 50 anys de sobreexplotació dels recursos naturals, una ocupació residencial i industrial del territori com mai s’havia vist i un desmesurat increment d’infraestructures, sobretot viàries, han causat impactes greus en el medi ambient, en la biodiversitat i en la salut humana.

I des de fa 30 anys es van creant entitats i col·lectius que defensen la natura, el territori i la millora del medi ambient al Vallès. SOS Vallès neix per ser un espai de coordinació de totes aquestes iniciatives, des del convenciment que el Vallès que volem ha de deixar de banda un model econòmic creixentista i que és possible plantejar una comarca basada en l’economia decreixentista, i que cal també incrementar la participació ciutadana en el disseny i la gestió del territori, que SOS Vallès considera simplement testimonial en l’actualitat. A més, SOS Vallès actua tractant el Vallès com a àmbit geogràfic, a diferència de la divisió administrativa entre les comarques del Vallès Occidental i el Vallès Oriental amb dos consells comarcals sense coordinació ni cooperació, diu aquesta plataforma.

Sembla una eina molt potent que tant els col·lectius veterans com els més nous sabran aprofitar, ben segur. SOS Vallès ha elaborat un decàleg que pot firmar qui vulgui individualment o com a entitat o col·lectiu. Adhesió al decàleg.

El poble vallesà suma forces i ja sabeu que “com el Vallès no hi ha res”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s