Assignatures pendents

Ha començat el curs. Uns tornen a la feina, d’altres a la rutina. Unes recuperen hàbits, d’altres es plantegen nous objectius. Sigui amb novetats o no, el mes de setembre és un mes de canvis. Però hi ha coses que no canvien, i haurien de canviar. Ha començat el curs, i ha començat amb assignatures pendents.

Recollir la nostra merda. El Vallès Oriental és ple de deixalles que ha llençat la gent i d’abocaments il·legals, molts d’ells per part d’empreses. És una assignatura pendent una educació ambiental que fomenti la corresponsabilitat en la preservació de la natura com també ho és una regulació més estricta dels abocaments il·legals acompanyada de mesures que incentivin la correcta gestió dels residus. 

Visiteu el perfil de la teva merda per saber-ne més i participar en jornades de neteja.

Garantir una mobilitat sostenible i segura. Poder anar a l’escola, a treballar o a qualsevol altre espai de manera sostenible i segura no és encara una realitat, tot i les iniciatives de diferents entitats del territori. No ho és perquè manquen apostes fermes per part de l’administració que facin visibles camins segurs per a desplaçaments en bicicleta i altres vehicles no motoritzats; així mateix, queda pendent promoure una xarxa ferroviària de qualitat i amb preus justos.

Aturar les agressions ambientals. Continuem creixent a base d’urbanitzar el territori i sobreexplotar recursos naturals. Parcs solars, parcs industrials, carreteres i circuits pel motor són només algunes de les amenaces que té actualment el territori del Vallès. És una assignatura pendent la participació ciutadana en la gestió i disseny del territori.

Podeu consultar totes les afectacions als Vallesos recollides per SOS Vallès aquí.

Recuperar espais verds. Les ciutats han esdevingut cada vegada més grises. És una assignatura pendent recuperar espais verds als municipis, recuperar solars per a horts urbans, recuperar espais naturals per a l’oci, recuperar fauna autòctona…

Promoure un mercat de treball digne i sostenible amb la vida. És una assignatura pendent deixar de viure per treballar, ni treballar per viure. L’explotació laboral s’expressa de moltes maneres: contractes inferiors per feines especialitzades, falsos autònoms, impagament d’hores extres, contractes a temps parcial amb jornades a temps complet, contractes temporals per feines fixes, condicions laborals insalubres, horaris laborals extenuants… Segons l’Organització Internacional del Treball, una de cada 5 persones empleades no guanyen prou per subsistir. Quan la productivitat passa per davant de tot, ho perdem tot.

Tenim assignatures pendents. Aquestes i moltes altres. Ens desitgem un bon inici de curs per encarar-les.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s