Repensant els límits de l’ESS al Vallès

Límits econòmic? Socials? Polítics? Territorials? Qui o què marca els límits de l’Economia Social i Solidària al Vallès Oriental?

Aquesta és la pregunta que es va intentar respondre a la 5a Fira de l’ESS celebrada a Granollers fa unes setmanes.

Les dificultats per trobar fonts d’inversió i finançament i la dificultat per generar una ocupació i dedicació plena als projectes ocupen gran part del mur que marca aquests límits. Encara hi ha molta tasca duta a terme amb temps voluntari.

Tot i així cada vegada sorgeixen més projectes que s’animen a repensar el model econòmic i social actual, proposant alternatives més socials i ambientalment justes.

Però competir amb les grans organitzacions no és ara un escenari realista.

Un dels elements claus per superar aquests límits serà doncs l’enxarxament de totes aquestes iniciatives, que permeti compartir recursos i tenir més força en la visibilització d’aquestes alternatives i la mobilització per reclamar el suport a l’administració.

Precisament, la visibilització i el suport de polítiques públiques són dos altres elements clau que es van posar de relleu en el debat compartit a la FESS. 

Des de la política nacional i local, hi ha molt marge de maniobra per donar suport a la creació i creixement d’iniciatives que posen la vida al centre. Mentrestant, és feina de les pròpies organitzacions sensibilitzar la població de la importància de l’economia social i solidària i espais com la FESS són un gran exemple de com fer-ho.

Tot i així, el territori ESS encara està molt limitat i cal trobar més espais per pensar conjuntament com tombar aquests murs que el limiten.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s