Salvem la Bassa

La plataforma Salvem la Bassa, el MALL (Moviment Alternatiu de Llinars del Vallès), la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) i nombrosos col·lectius i persones sensibilitzades amb la defensa del territori han aconseguit aturar la tapada de la Bassa de Can Tàpies de Llinars del Vallès. La Bassa es va originar fa anys fruit de les excavacions mineres de l’antiga Bòbila i amb el temps ha esdevingut un estany amb un gran valor ambiental per a la biodiversitat del territori per l’aparició d’espècies i hàbitats propis de zones humides.

Els activistes han aconseguit barrar el pas als camions que intententaven colgar la bassa de terra i ho han fet amb una acampada a l’accés a aquest lloc. Han sigut més de tres setmanes de defensa del petit territori per part dels activistes, que hi han estat acampats fins i tot els dos dies de pluja intensa, i els ecologistes han aconseguit que la Generalitat ordenés a la propietat l’aturada dels treballs i la restauració de la bassa.

Això sí, els activistes han hagut d’anar a judici als jutjats de Granollers perquè la propietat de la finca els ha denunciat per ocupació i coacció.

Aquesta és una victòria recent que demostra que la mobilització popular pot canviar les decisions que vulneren la voluntat dels habitants de pobles i ciutats i contribuir a tenir un territori més equilibrat i just. En aquest cas, Salvem la bassa, manté que aquest espai i d’interès popular i assegura que el veïnat continuarà tenint-ne cura i que  l’organització popular continuarà lluitant per la protecció de l’espai.

@salvemlabassa_lldv

Petició change.org Salvem la Bassa de Llinars

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s