Qui som

L’Ou o la Gallina

“Què va ser primer, l’ou o la gallina?”. Aquest conegut dilema popular, teòricament irresoluble, té una solució senzilla des de la Teoria de l’Evolució: si acceptem que la primera gallina prové de la mutació d’una au semblant però que no era ben bé una gallina, llavors, al principi, va ser l’ou.

Tots aquells que estem preocupats per la crisi multifactorial en què vivim (ecològica, de recursos naturals, econòmica, social, etc.) sabem que és urgent passar a l’acció i sabem que res no serà igual a mitjà termini i que cal que neixi un model de societat alternatiu.

Fent servir el dilema del principi, ens preguntem què cal que sigui primer: la posada en marxa d’experiències per petites que siguin o el disseny global de la Transició Ecosocial en majúscules? El primer ha de ser L’Ou o la Gallina?

Des del col·lectiu Granollers en Transició observem que a la nostra comarca li queda molt camí per recórrer, però que hi  floreixen amb força experiències que apunten en la bona direcció, tot i que sovint no són conscients d’estar compartint objectius i cosmovisions.

Apostem, doncs, per una estratègia: hem de difondre la feina de tota aquesta gent i fer que es coneguin i es posin en contacte i per això volem crear aquesta eina de difusió conjunta.

Fem-ho amb l’esperança que es generin coneixences i sinergies que facin que les coses que han de passar passin, aconseguint així anar completant el mosaic d’un model de societat que tingui futur. Per això llancem aquesta eina de comunicació, perquè, en la nostra estratègia, el primer És l’Ou!