S’ha de fer front urgentment a l’emergència climàtica

Hi ha pressa. És clar que sí. A Granollers, els reiterats episodis de contaminació atmosfèrica, la incapacitat de treure el trànsit pesant de la Ronda Sud i de fer una ciutat pedalable, la futura construcció d’un tercer carril a la C-17, i la construcció d’un nou polígon industrial al costat del Bosc de Can Ferran (Serra de Ponent), peça del PDU del Circuit de Barcelona Catalunya, posen de manifest que afrontar l’emergència climàtica no és una prioritat. El consistori va declarar l’emergència climàtica el 30 de juliol de 2019, però no ha fet accions determinants ni de manera ràpida, segons la recent creada Taula d’Emergència Climàtica de Granollers, que ha decidit no esperar més i ha pres la iniciativa.

Les entitats que han iniciat la TECG, una desena, es van reunir per primera vegada el 18 de setembre de 2019 i van idear un manifest que van llegir el 24 de setembre al ple municipal, on van demanar ser rebuts per l’equip de govern. A més, van convocar una Marxa pel Clima a Granollers, que va ser un èxit, i van donar suport a la de Barcelona. Des de llavors, han continuat treballant i ja tenen un nou manifest i propostes que presentaran públicament el dia 12 de març, a les 19 h, a la sala d’actes del Museu de Granollers. Inicialment, a la TECG hi ha l’Associació de consumidors i productors La Magrana Vallesana, Granollers en Transició (GenT), Rebel·lió o extinció Vallès Oriental-Baix Montseny (XR VOBM), la Plataforma No Ens Vendreu la Moto, l’Assemblea Integració Ronda i Sud de Granollers, el Casal del Mestre de Granollers, la Fira d’Economia Social i Solidària, l’Ateneu de Granollers, Amnistia Internacional i Granollers Pedala. S’hi poden adherir més entitats i persones a títol individual.

La Taula d’Emergència Climàtica de Granollers s’ha constituït amb l’ànim d’incidir en les polítiques municipals, col·laborar i, alhora, exigir les mesures necessàries en tota mena d’àmbits: contaminació, mobilitat, agroecologia, comunitat, drets humans, cures feministes, comerç de proximitat, serveis bàsics, espais naturals, etc.

Davant d’una emergència tothom pren mesures contundents i urgents, oi?

Doncs a fer-ho! Hi ha pressa. És clar que sí.

 

Equip És l’ou

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s