Permetre la mobilitat no vol dir garantir-la

Els desplaçaments interurbans són els que acumulen un major ús del vehicle privat. Això no només és un perjudici medioambiental per les emissions dels vehicles, sinó que afecta a la llibertat de mobilitat, facilitant-la només a les persones que poden disposar d’un vehicle o tenen llicència per conduir-ne. Al Vallès Oriental les distàncies entre poblacions veïnes són entre els 4km i 8km. Es tracta en la majoria dels casos de connexions que podrien fer-se perfectament amb bicicleta si hi hagués una infraestructura adequada, i que en molts casos es podrien realitzar aprofitant camins actuals o en paral·lel a vies existents. Però aquestes connexions actualment són inexistents.

La mobilitat és un dret ciutadà i simplement permetre-la no significa garantir-la. La mobilitat efectiva és una eina per aconseguir la igualtat d’oportunitats entre totes les persones. La bicicleta és una opció de mobilitat per a persones de totes les edats i més assequible per a totes les possibilitats econòmiques. Poder anar a l’institut en bici, ampliar el radi de municipis on poder anar a treballar de manera assequible. La mobilitat interurbana en bicicleta va més enllà de l’oci.

Des de la plataforma «Connectem el Vallès amb Bici», formada per un conjunt d’entitats del Vallès Oriental, fa mesos que es reivindica la possibilitat i el dret a circular amb bicicleta de les nostres poblacions a les poblacions veïnes per itineraris segurs i amb continuïtat. Una xarxa pedalable “pensada per donar resposta a la mobilitat quotidiana, però que també podrà ser emprada en itineraris de cicloturisme, contribuint a orientar el desenvolupament turístic de la comarca cap una activitat de baix impacte ambiental”. S’han fet ja dues pedalades reivindicatives, la darrera el 13 d’octubre, i el col·lectiu continua treballant per aconseguir que es garanteixi una mobilitat interurbana sostenible.

Podeu seguir el moviment des de les xarxes de Granollers Pedala.

Twitter: @granpedal | Instagram: @granollerspedala

Equip És l’ou

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s