Un bon moment per enxarxar-nos

Cada cop són més les entitats, associacions i col·lectius que es posen en marxa a Granollers i al Vallès Oriental per impulsar projectes d’Economia Social i Solidària. Aquesta és una alternativa real que es basa en el respecte per la terra i els seus ritmes, en la cura de les persones i en un repartiment equitatiu a totes les parts implicades. Ja hi ha projectes en marxa dels sectors de l’alimentació, la mobilitat, l’educació i l’habitatge.

El dia 6 de novembre, l’Associació FESSGRA organitza la 4a edició de la Fira d’Economia Social i Solidària a Granollers. Serà al llarg del dia, de les 10 del matí a les 8 del vespre, a la Plaça de Maluquer i Salvador, organitzada per l’associació FESSGRA. Una dotzena d’entitats mostraran els seus projectes en estands-aparadors. 

La Magrana Vallesana, associació de productors i consumidors agroecològics; Granollers en Transició, col·lectiu que treballa pel decreixement, la resiliència i generar comunitat; Dimas, empresa d’inserció; Unitum, cooperativa social; Iaios, els jerseis de confecció amb fil reciclat; Boreal Comunicació Accessible, dedicada a la formació en llengua de signes; Grisfluor, taller de roba sostenible; Granollers Pedala, associació de ciclomobilitat urbana; Sostre Cívic, pionera en l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús; Som Energia, cooperativa de consum d’energia verda; Som Connexió, cooperativa de telefonia; i Git Fiare, banca ètica. Totes elles demostren en el seu dia a dia que aquesta altra economia és possible.

A la 4a Fira d’Economia Social i Solidària de Granollers també hi haurà dues trobades sectorials, de mobilitat i d’agroecologia, i cinc xerrades sobre mobilitat, alimentació, cultura, habitatge cooperatiu i propostes per a la transició ecosocial, que es faran a la Sala Sant Francesc, a pocs metres de distància de la plaça.

En un espai de la plaça també hi haurà actuacions musicals, poètiques, de pallassos, que permetran passar un matí agradable. Hi actuaran La Malinche, cantant d’arrel sud-americana; Surti com Surti, pallassos; el recital “La Descivilització”, amb Gustavo Duch; Taka Taka Chombo, un conte infantil accessible a càrrec de Boreal Comunicació Accessible i el grup Saigon. No hi faltaran tasts de cervesa artesana, de sucs ecològics i empanades casolanes.

Amb aquest ambient i la programació anunciada, sembla que poden sorgir bones converses i interseccions a l’entorn de l’Economia Social i Solidària. Quan hi ha valors compartits, les potencialitats de generar sinèrgies i projectes que donin resposta a necessitats del territori és sorprenent.

Mireu el cartell de la fira. Us reserveu el dissabte dia 6 de novembre durant tot el dia a l’agenda? 

Cartell de la Fira d'Economia Social i Solidària

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s